dimecres, 26 de març del 2008

El Ple rebutja revocar l'aprovació definitiva del projecte constructiu del pont del riu Foix

Notícia publicada a la web de l' ajuntament

Els grups de l'Equip de Govern (PSC, CiU i ERC) es van ratificar en la seva decisió del passat 12 de novembre

El ple extraordinari convocat a petició dels grups de l’oposició es va saldar amb el vot negatiu al replantejament de l’aprovació del projecte constructiu del pont sobre el Foix. La sala de plens de l’Ajuntament de Cubelles va acollir una sessió força agitada que va comptar novament amb la participació de membres del públic.

Inicialment la cap de llista d’EC, Anna Martínez, reclamava "un estudi comparatiu" que assegura que fins ara no s’ha facilitat, malgrat que "s’havia establert la seva creació per tots els partits excepte el PSC". Josep Lluís Comas, de ICb, no va negar que el govern "tingui la convicció que és la millor solució", però va reclamar que s’utilitzés el ple per explicar-ho, tot i que afirmava tenir els seus dubtes.

El PPC, a través de la seva portaveu Joana Navarrete, va demanar que des del Govern se'ls argumentés "per què és la millor solució", cosa que no va posar en dubte malgrat que reclamava "més informació amb un estudi comparatiu". El darrer torn va correspondre a ICV i Mònica Miquel va denunciar que "l’Ajuntament no ha dit tota la veritat i ha amagat part de la informació que consta a l’ACA". La formació ecosocialista es referia, entre d’altres a l’informe de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i les al·legacions i recursos presentats.

L'Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, va prendre la paraula per, entre altres coses, informar que tant ella com el cap de la Policia Local havien estat denunciats als jutjats i va oferir a membres del públic que ho havien sol·licitat "la possibilitat de fer ús de la paraula sense cap tipus d’amenaces".

Precisament, l'enginyer de ponts i camins contractat per la plataforma Volem el Pont per l’Avinguda 11 de Setembre, Marc Gil, va acceptar l’oferiment i va aprofitar el seu torn per referir-se a "la possibilitat d’inundabilitat del pont", "la confusió entre projecte bàsic i constructiu" i, a més, va afirmar que "no existeix un estudi de trànsit específic pel pont".
També el representant de la formació política GI-19, Fernando Àlvarez, va prendre la paraula.
En el seu cas va anunciar que "si se segueix per aquest camí es perdrà una de les quatre zones humides que hi ha a Catalunya".

D’altra banda, el primer tinent d'Alcalde, Joan Albet, va qüestionar que els perjudicis d’un pont a un altre separats per 50 metres siguin tan diferents. Albet va afegir que "el problema no és el cabal que pugui venir", sinó que s’ha d’actuar sobre la llera del riu per evitar que "els arbres taponin el pont".

Finalment es va dur a votació el replantejament de l’aprovació definitiva del projecte, que va ser rebutjat pels 9 vots en contra corresponents als partits de l'Equip de Govern (PSC, CiU i ERC) envers els 8 vots que representen tots els grups de l’oposició (ICV, PPC, ICb i EC-FIC), que hi van votar afirmativament.